Language Rich Europe (LRE) és un estudi sobre el multilingüisme encapçalat pel British Council i cofinançat per la Comissió Europea entre els anys 2009 i 2012. A Espanya, els nostres socis van ser l’Institut Cervantes, la Universitat de Nebrija, la Universitat de Barcelona i el Departamento de Educación, Política Lingüística y Cultura del Govern Basc.
Segons l’Eurobaròmetre, el 83% dels europeus valora conèixer altres llengües malgrat que el 44% és incapaç de mantenir una conversa en un altre idioma."
Amb la globalització i l'augment de la migració, el multilingüisme és fonamental per a la comprensió intercultural i la cohesió social, les perspectives d'ocupació per a les persones i la competitivitat a Europa.
El projecte LRE ofereix una informació ben valuosa sobre les actuals polítiques i pràctiques lingüístiques de 24 països/regions, basada en la tasca realitzada per la nostra xarxa d'experts i investigadors associats. Detecta les bones pràctiques i aplega les parts interessades tant personalment con en línia per aprendre els uns dels altres.
El projecte està dirigit als responsables polítics i als professionals del món de l'educació, els negocis, els serveis públics i els mitjans de comunicació. També s’adreça als beneficiaris, professors i estudiants d'idiomes per tal d’incorporar les seves opinions i ajudar a l’elaboració de polítiques i bones pràctiques.
El nostre fòrum en línia continua molt viu i et convidem a unir-te al debat actiu i a expressar les teves opinions sobre el rol de les llengües al nostre blog LRE.